2023 - 34. - Aleida da Ribeira - vrij. 02.06.23 - 8.000 stappen

2 juni 2023 - Aldeia da Ribeira, Portugal

Dag 34. Aldeia da Ribeira – vrij. 02.06.23 – 8.000 stappen

Daniel was vandaag heel vroeg op om naar Guarda te gaan. Gisteren had hij een tweetal refugiés uit Sierra Leone van Aldeia da Ponta naar Guarda gebracht. Door toeval was Rik met hen in contact gekomen. In Guarda was geen overnachtingsgelegenheid bij het busstation dus had Daniel ze bij een hotel gebracht. Het was onmogelijk om met alle bagage van de bovenstad naar de benedenstad te komen, dus speelde Daniel voor taxi. Om 7.00 uur was hij alweer terug in Aldeia. Na wat tuinwerkzaamheden kwam er groot materieel om te vlakken voor de plaats van het zwembad en de buitenkeuken.

Uitvlakken plaatsen zwembad

Foto Uitvlakken voor plaatsen zwembad

Het was een gezellig samenzijn met de vrouw van de boer die een klein beetje Frans sprak en het leuk vond alles te aanschouwen. Het zijn de ouders van een oude vriend van Daniel en zij komen geregeld helpen met groot materieel. Het uitvlakken voor de later te plaatsen buitenkeuken werd ook meteen gedaan, wat lastig was omdat er achter het huis veel rotsen liggen.

Uitvlakken voor buitenkeuken

Foto uitvlakken voor buitenkeuken

In afgelopen dagen bleek dat de septic-tank lekte waardoor er water wegliep over het terrein. Meteen werd hiervoor extra grond uitgegraven en drainage en extra grind opgehaald om alles te fixen. Jammer dat zodra de vrachtwagen van het bouwbedrijf verschijnt, dat dan ook het onweer opduikt. De mannen waren kort aan het werk en toen moest er alweer gestopt worden tot frustratie van eenieder. Nou ja, dit klusje komt vandaag wel af. Zodra het onweer wegdrijft richting Guarda komt het zonnetje weer en is het meteen warm.

Verbeteren werking septic-tank

Foto verbeteren opvang septic-tank

Foto’s

1 Reactie

  1. Max:
    2 juni 2023
    Jullie maken wat meedaar in P.