2023 - 30. - Aldeia da Ribeira - ma. 29.05.23 - 11.700 stappen

29 mei 2023 - Aldeia da Ribeira, Portugal

Dag 30. Aldeia da Ribeira – ma. 29.05.23 – 11.700 stappen

In Nederland is het zonnig weer op Tweede Pinksterdag. In Portugal is het regenachtig en een gewone werkdag. In Aldeia wordt het een klusdag aan de Estrada Vale Paredes 870. Aan het eind van de middag kwam er gisteren een donderbui waardoor Rick bij de garage voor de wateroverlast het cement voor een geul weg jekkerde en Daniel en Rene voor de verdere afvoer een geul groeven.

Geul graven voor waterafvoer

Foto Daniel en Rene graven geul waterafvoer

Daniel was vandaag in Porto zodat Rick en Rene met zijn tweeën naar de leverancier in Rebolosa togen om te kijken wat er voor waterafvoer geleverd kon worden. Voordat ze op pad gingen deed Rene nog even een inspectie van de generator om na te gaan of alles naar behoren werkte. Je bent elektro-inspecteur of niet.

Werk aan de generator

Foto inspectie generator

De mannen besloten het professioneel aan te pakken en kwamen met een drainagebuis thuis waarvoor de geul nog verdiept werd en een gat in de muur gemaakt moest worden. Dat viel nog niet mee met een ouderwets goed gebouwd huis. Tussentijds even stoppen vanwege een enorme wolkbreuk. In de middag werd met een vrachtwagen het grind bezorgd tezamen met de nodige pallets voor ander werk.

Levering pallets en grind

Foto levering grind + pallets

Het wordt stevig buffelen voor de mannen want het is niet alleen zwaar werk ook wacht er een tweede donkere bui en ze willen het werk snel klaar hebben en de generator weer onder het afdak. Het valt zwaar tegen als de bui eerder dan verwacht losbarst en een tweede golf water werkelijk door de moestuin stroomt. Tot op de draad nat maar de klus wordt wel geklaard. De tweede bui maakt duidelijk dat ze niet voor niets hebben gewerkt.

Grind scheppen voor drainage

Foto grind scheppen voor drainage

Estrada Vale Paredes 870

Estrada Vale Paredes 870

Foto’s

2 Reacties

  1. Max:
    30 mei 2023
    Alle hulde voor de noeste werkers
  2. Anneke Verlaan - Schijf:
    4 juni 2023
    4juni was een beetje achter met lezen.
    een werkvakantie zullen we het maar noemen en denk maar zo het is voor het goede doel.
    toen Janna aankwam in Obdam hebben we samen een koppie thee gedaan en verder is ze aan het werk en s'avonds op tijd naar bed.