Dag 8 Tweede dag driedaagse Lorelei-festival – wo. 08.07.25 – 7.000 stappen.

9 juli 2025 - Zeewolde, Nederland

Vroeg wakker met een stralend blauwe lucht en op tijd naar het ontbijt zodat Janna weer kan aanschuiven bij het ochtend-overleg. Omdat ze verder weinig verplichtingen heeft schuif ik aan bij de IJskappen-tent waar een ochtend-tribe is voor de Grootmoeders. Er doen ongeveer 20 vrouwen mee en we wisselen in twee- en drietallen persoonlijke ervaringen uit, ondersteund met muziek.

Lorelei - Paarse Tribe-tipi

Foto Start in IJskappen-tent

Daarna wil Janna graag meedoen aan een workshop en ik wandel de velden weer af achter de wandelwagen van Thiago. Met de meiden van de kunstacademie heb ik een bondje en voor hen heb ik ook een kleine vlag versierd. Langs de paden wordt het hier steeds fleuriger.

Lorelei - Versierde vlaggen

Foto Kunstzinnige vlaggen

De dagen rijgen zich nu een beetje aaneen en het is fijn te kunnen melden dat het zonnige weer eindelijk is aangekomen zodat we nu ook echt buiten leven. Het heeft nu zin dat er heel veel depots zijn voor blusmiddelen op en rond alle velden want de afgelopen dagen stonden deze een beetje zinloos te staan. In de middag sloot ik aan bij een workshop over energievelden door Mura Tichelaar. Zij heeft een opleiding gedaan bij een Siberische sjamaan en weet veel zaken te duiden. Het lijkt zweverig maar het is een Friezin die al tientallen jaren in Drenthe woont, nu in Barger-Compascuum en daar een trainingscentrum heeft. Met veel nuchterheid en humor werd het een leuke bijeenkomst. Het avondeten met chili-sin-carne lieten wij ons goed smaken en het ijstoetje paste goed bij het mooie weer.

Lorelei -  Brandblusmiddelen

Foto Blusdepot

1. Max:
    9 juli 2025
    Zinvolle dag geweest dus!
  2. Inge:
    10 juli 2025
    Fijn, dat het weer vandaag zoveel aangenamer is. Nog een paar dagen genieten van het festival.